Houten toegangspoorten

Drukgeïmpregneerde den

Onze poorten worden vervaardigd met  Noord-Europees grenenhout (rode den), deze houtsoorten worden zorgvuldig geselecteerd. De sterkte en de stabiliteit wordt door de trage  groei gegarandeerd. Den leeft, bij wisselend weer zet het uit en krimpt het weer. Zo ontstaan er barsten en scheuren die het hout een natuurlijke charme geven. De kwaliteit vermindert absoluut niet.

Iroko

Duurzaam West-Afrikaans hout klasse I-II. De houtstructuur is vrij gelijkmatig, met een matig fijne nerf. De originele kleur van iroko is geel-oranje, licht tot middenbruin. Iroko heeft geen knopen en vergrijst gelijkmatig onder invloed van zonlicht. Indien u de originele kleur wenst te behouden moet deze om de 2 jaar behandeld worden met houtolie.

Padoek

Zeer duurzaam en uitzonderlijk stabiel hout klasse I uit Midden- en West-Afrika. De nerf is matig fijn, de originele kleur van padoek is koraalrood tot paarsbruin. Padoek heeft geen knopen en vergrijst met tijd onder invloed van zonlicht. De originele kleur kan zoals bij iroko behouden worden mits herhaalde behandeling met houtolie.